2010. január 3., vasárnap

Kemencés lángos... nyami


Igen, ez volt a mai ebéd... el is fogyott azon nyomban.

Először egy vásárban ettünk ilyen finomságot (sokhelyen töki pompos néven ismert, mi a kemencés lángos mellett voksoltunk).

Volt olyan is, hogy kemencében sütöttük, míg volt kemencénk... most télire marad a sütő.

Ha kiváncsiak vagytok a receptre, íme:

Elkészítjük a kenyértésztát :

50 dkg finomliszt
300 ml meleg víz
2 evőkanál olívaolaj
10 gramm só
élesztő

Összeállítjuk, megdagasztjuk, de legegyszerűbb annak, akinek van kenyérsütőgépe, mert így a dagasztás, kelesztés gondja is le van tudva és a program végén csak ki kell emelni a kész tésztát.
Kinyújtjuk (annyira, mintha pizzát csinálnánk) és megkenjük fokhagymás tejföllel.
Megszórjuk hagymakarikákkal, császárszalonnával (vagy más ízlésünknek megfelelővel), megszórjuk sajttal és kb. 10 perc alatt készre sütjük (180 fokon).

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése