2010. január 17., vasárnap

Tulipánok minden mennyiségben








































Kedves Pepi, ahogy ígértem, a tulipánok!
(volt többfajta is, de ezek a kedvenceim, ja és a halványlilák)

Sőt, találtam egy kis képet kertünk egyik szegletéből is!
Kutyánknak köszönhetően idén nem tudom, hány hagymás növénynek sikerült túlélnie a telet, lehet, hogy tulipánokat idén csak Nálad fogok látni, azért még reménykedem...

8 megjegyzés:

  1. De jó látni ezeket a képeket! Barátságos a kertetek nagyon! Sajnos azt mondják ugye, hogy vagy kutya, vagy kert.... Nálunk is ez van. Nekem is 2 nagytestű ebem van, muszáj volt körbe lekeríteni a kert belsejét, de így is folyamatosan kellett emelni, mert az egyik kutyám aki dog keverék, mindent átugrik helyből.
    Én nem is tudom nálam mennyi tulipán lesz, mert idén ősszel rendelgettem a netről hagymásokat, meglátjuk mi lesz belőlük. Drukkolok azért, hogy csak nem tette teljesen a kutyi tönkre a virágaidat.

    VálaszTörlés
  2. Gabó! Meggyőztél!!!!:)Ezek a színek és fények!.....Jaj,elég volt már a szürkeségből tényleg.De a tavasz még tényleg odébb van...Addig marad a kályhaduruzsolás, a finom meleg tea és a madarak etetése.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Pepi, nagyon szeretem a kertünket, folyamatosan alakítgatjuk, most idén nagyon sok változtatást tervezek, ha már ott tartunk, a munkálatokról folyamatosan tájékoztatlak Benneteket!

    VálaszTörlés
  4. Aranyos vagy Mammka! De igazad van, most tél van, találjuk meg ennek az évszaknak a szépségeit... amiket felsoroltál, az mind közel áll a szívemhez : )

    VálaszTörlés
  5. Egy kis oázis a kertetek, nagyon tetszik! Nekünk hétvégi kertünk van, ott próbálok kertészkedni,pont ilyen tulipánt ültettem, mint a tiéd. Te ki szoktad venni elvirágzás után a hagymákat? Mert én nem vettem ki, és évről évre kevesebbet virágzott. Szeptemberben vettem újakat, remélem azzal szerencsém lesz.

    VálaszTörlés
  6. Igazad van, tényleg, ha nem vesszük ki, évről-évre kevesebbet virágzik, én is így figyeltem meg, majd még Pepit megkérdezzük, mi erről a véleménye!
    Nagymamám is 2-3 évente kiásta és átültette őket, Neki 250-300 négyzetméteren csak tulipánjai voltak, főleg pirosak, de voltak sárgák is, és aztán ezekből tarkák is születtek. Ha virágzott, mindig elmentünk megnézni, annyira gyönyörű volt így egyben ez a rengeteg tulipán...!!! Örülök, hogy tetszik a kertünk : )

    VálaszTörlés
  7. Ha engem kérdezel, osztom Nagymamád véleményét, én sem szedem ki őket minden évben . Ha tudod , érdemes ültetőkosárban elültetgetni őket, mert akkor azzal együtt ki tudod szedni, nem sérülnek. És legalább nem tudnak mélyebben talajba süllyedni a gumók.
    Gabi!Nincs véletlen a sok tulipánról- Nagymamid kertjéről fotód?

    VálaszTörlés
  8. Köszi a tanácsot Pepi, ez jó ötlet, ki is próbálom a következő ültetésnél!
    Megkérdezem a férjemet, hogy hol találok a kertről képet, biztos van, csak meg kell keresni! Felteszem, ha megvan!

    VálaszTörlés