2010. február 13., szombat

Licsi (locsi - pocsi helyett)

Igen, egy újszülöttnek minden poén új. Én is így voltam a licsivel. Most többen, akik már ettetek, azt mondjátok, hú igen, milyen finom, vagy nem, de akinek annyira újdonság volt, mint nekem, joggal kérdezitek: Mi a manó ez???

Ok, mivel vizuális típus vagyok, íme:

(kép forrás: dunaujvaros.com)

A licsi Dél-Kínából származó gyümölcs, tüskés héj fedi, a gyümölcshús fehér, zselés állagú és amilyen pici a gyümölcs, olyan nagy mag is jár hozzá ajándékba.
De megéri megkóstolni, egyesek szerint az ananász ízéhez hasonlítható, én inkább azt mondanám, olyan volt, mint a must íze, nagyon finom!!!! És ami fontos, nagy C-vitamin tartalma van!

Érdemes megkóstolni, nagyobb piacokon, áruházakban beszerezhető! (én most a Lidl-ben vettem)

12 megjegyzés:

  1. Én ma láttam ilyet először, de nem mertem megvenni.
    El is felejtettem mondani, megcsináltam a kürtős kalácsot. Az íze jó lett, de nagyon nehezen tudtam vele dolgozni, mert nagyon lágy volt a tészta. Valamit elronthattam? Ugye 50 dkg liszthez írtál 3 dl tejet és 3 dkg élesztőt?

    VálaszTörlés
  2. Ez izgi!Hallottam már a gyümölcsről de még én sem kóstoltam...na de akkor pótolom!:o)

    VálaszTörlés
  3. Finom bizony!
    Kb. 2 hónappal ezelőtt én is bemutattam a növényimádó oldalamon, mert mi is vettünk a Fűvészkerti trópusi gyümölcs napon.Nem is tudom mi lett a magjával.....Elültettem volna? Vagy elküldtem valakinek....Istenem! De gáz a szenilitás....

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok Lányok!

    Metikus: örülök,hogy megcsináltad a kürtös kalácsot! Nekünk nem volt lágy a tészta, jól tudtunk vele dolgozni. Esetleg ha legközelebb csinálsz és kevered be a tésztát, látni fogod, ha megint lágyabb a kelleténél, akkor tegyél még hozzá egy kis lisztet, remélem, úgy már jó lesz!
    Timi: Kóstold meg, nagyon finom, nekem nagyon ízlett (bár ez is ízlésfüggő, de sokan szeretik)!
    Gabi: Mindjárt meg is nézem a bejegyzésedet a licsiről, örülök, hogy osztod a véleményem, hogy fincsi! Tényleg, Szerinted, ha elültetnénk, lenne belőle valami? Mondjuk az éghajlat itt nálunk nem annyira jó neki, ugye?

    VálaszTörlés
  5. Ha nem találtad volna meg, itt van a bejegyzés:

    http://novenyimado.freeblog.hu/archives/2009/11/14/Tropus_a_telben/

    Igaz nem kimondottan a licsiről szól, de az ízlett a legjobban mind közül.Mi már olyan licsit vettünk aminek el volt száradva a héja. Ott azt mondták, igazán az érett. És valóban a szőlőre hasonlít szerintem is az íze. Természetesen el lehet ültetni és ki is kel, növekszik is,de egyáltalán nem biztos, hogy virágozni is fog. Mindenesetre akkor is egy szép dísznövény.Úgyhogy próbálkozz nyugodtan ha gondolod :-)

    VálaszTörlés
  6. Köszi Gabi, megtaláltam! Hát azt mondod, akkor megpróbálom az ültetést, kiváncsi vagyok, majd beszámolok a fejleményekről!

    VálaszTörlés
  7. Én is nagyon szeretem:)
    De egészen halkan jegyzem meg, sógornőm allergiás rá:( Tehát nem árt vigyázni vele.

    VálaszTörlés
  8. Szia Julcsi, ezt jó, hogy megírtad, bár sajnos sok olyan gyümölcs van, ami allergiát válthat ki. : (

    VálaszTörlés
  9. Én pl. nagyon szeretem a kiwit, de fel kellett hagynom az evésével, mert fulladok tőle. :-((((
    Gondolom a szöszös héjuk ami miatt. Hiába vágod le, mégis maradhat rajta egy darabka....

    VálaszTörlés
  10. Remélem, nem volt nagy lemondás a Számodra! Én például nagyon elkeserednék , ha valaki azt mondaná, holnaptól nem ehetek csokit (most is épp azt eszem... narancsos, 70 %-os...nyami!) : )

    VálaszTörlés
  11. A licsi nagyon finom!!!!!!!!!!!
    Ld.be szokott lenni.Olyan jó,puha ,amikor megforgatod a szádban.
    Nekem a magja soha nem kell ki.

    VálaszTörlés
  12. szia Rolvisa, azóta megint vettünk, egy baj van vele, el kezded enni és nem bírod abbahagyni!! : )

    VálaszTörlés