2009. december 23., szerda

Nagyon finom mézeskalács recept


A nagyitól kapott mézeskalácsreceptet szeretném megosztani Veletek! Én már évek óta eszerint sütöm, mindig nagyon finom és puha (!) , érdemes kipróbálni!



Végy 1 kg lisztet (a finomliszt a finom hozzá), keverd össze 1 csomag Mézeskalács fűszerkeverékkel (vagy ízlés szerint fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és gyömbérrel), valamint 2 teáskanál szódabikarbónával. Egy másik tálban keverjük össze a 20 dkg margarint 6 tojással és 15 dkg porcukorral , valamint a sütemény lelkével, 30 dkg mézzel.

Most már összekeverhetjük a száraz és nedves hozzávalókat és addig gyúrjuk, mígnem homogén, jóállagú tésztát nem kapunk.

Jó, ha egy pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, mivel frissen elég ragadós még a tészta.


Kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, formázzuk és kb. 5 perc alatt 180 fokon készre sütjük! Vigyázat, nagyon gyorsan sül!


Cukormázzal díszítjük , ha addig gyerekeink nem falják fel az egész tepsi tartalmát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése